Patru bombardiere americane B-52H Stratofortresses, misiune în spațiul aerian al zonei Arctice (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa a lansat, miercuri, o misiune de tip Bomber Task Force (BTF) care implică participarea a patru bombardiere americane B-52H Stratofortress ale US Air Force, însoțite de avioane F-16 și F-35 ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene, la un survol peste regiunea Arctică.

Misiunea a fost condusă de cele patru bombardierele B-52H ale US Air Force, care fac parte din 5th Bomb Wing, de la baza Minot din Dakota de Nord. 

Bombardierele americane au desfășurat  activități de antrenament în spațiul aerian al Oceanului Arctic și al Marii Laptev. Antrenamentul a inclus misiuni de interceptare și escortă executate alături de şapte aeronave ale Forțelor Aeriene Regale Norvegiene – trei avioane de luptă F-16 şi patru F-35.

Misiunile Bomber Task Force sunt pentru că piloții să se familiarizeze cu virajele aeriene în cadrul operațiunilor în diferite zone de responsabilitate și în diferite areale geografice, pentru a spori și oferi pregătirea necesară pentru a răspunde oricărei eventuale crize sau provocări de pe glob. 

Comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, Jeffrey L. Harrigian, a precizat că Arctica este o regiune strategică cu o importanță geopolitică din ce în ce mai mare, iar aceste misiuni de tip Bomber Task Force demonstrează angajamentul Statelor Unite față de partenerii și aliații săi, dar și capacitatea US Air Force de a descuraja, asigura și apăra un mediu din ce în ce mai complex.

Harrigian a mai precizat că participarea bombardierelor americane B-52H Stratofortress la astfel de misiuni este esențială pentru îmbunătățirea securității regionale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel