Patriarhul Kiril, noi sfaturi pentru ruși: Mobilizarea va ”împăca” Rusia și Ucraina. Declarația vine după ce îi asigura pe ruși că moartea pe front ”spală toate păcatele”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu lăsă nicio zi fără să le mai acorde enoriașilor săi câte o povață folositoare pe câmpul de luptă.

 

După ce, pe 25 septembrie, Kiril a declarat în predica sa de duminică că un sacrificiu în timpul îndeplinirii serviciului militar „spălă toate păcatele”, marți Patriarhul a ținut să elimine orice dubiu și a susținut în predica sa că mobilizarea lui Putin va ajuta la „împăcarea” dintre Ucraina și Rusia, scrie TASS.

Așteptăm reacția rușilor în spațiul online, mai ales că, după declarația de duminică, circulă o glumă printre ruși: ”După ce Patriarhul a spus rușilor că vor ajunge în Rai dacă vor muri la război, Dumnezeu a intrat în NATO”.

Potrivit patriarhului rus, mobilizarea va ajuta la „reconcilierea completă” dintr cele două țări, ceea ce va permite Ucrainei să intre în spațiul unificat al Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Astăzi, mulți se revoltă împotriva Rusiei și mulți sunt amețiți în dorința de a distruge Rusia, identitatea, independența, libertatea ei”, a început Patriarhul.

”Trăim timpuri fatidice și în vremuri fatidice ar trebui să ne reînnoim credința, să ne ascuțim conștiința și memoria, să privim multe lucruri diferit. Și atunci această mobilizare spirituală a noastră, la care acum îi chem pe toți, va ajuta și la mobilizarea tuturor forțelor patriei noastre”.

Kiril este, de asemenea, convins că „reconcilierea” așa cum este înțeleasă de ROC, nu trebuie să urmeze calea „compromisurilor periculoase”.

„Să sperăm că prin eforturi comune – fără a urma calea compromisurilor periculoase care ar putea dăuna Rusiei unite – vom urma cu toții simultan calea reconcilierii și a restabilirii acelei unități spirituale care s-a format în adâncul Bisericii Ortodoxe Ruse unice”, a adăugat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel