Parașutiștii ruși vor avea noi vehicule blindate

Eduard Pascu / 01 aug 2020 / 15:09

Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, de mare viteză, pentru parașutiști. Acesta este derivat din gama de vehicule blindate Strela, a declarat comandantul Forțelor Aeriene, Andrei Serdyukov, într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării.

"Lucrările sunt în desfășurare pentru a crea un vehicul Light Strela. Caracteristicile de mobilitate ale modelului sunt unice. Viteza maximă de deplasare este de 155 km/h. Pot fi folosite pentru diferite misiuni și pot susține inclusiv armament”, a spus Serdyukov.

Biroul de presă al Companiei Industriale Militare din Rusia a declarat agenției TASS, că specialiștii companiei au dezvoltat un vehicul blindat ușor VPK-Strela, care ar putea fi transportat de elicoptere Mi-8. Vehiculul cântărește 4,7 tone, iar blindajul său oferă o protecție balistică de gradul 2. Protecția anti-explozie a vehiculului protejează echipajul împotriva minelor sau explozibili cu un randament de până la 2 kilograme TNT. Strela poate atinge viteza de 155 km/h pe șosea și poate transporta opt militari. 

Citește și: Rusia se pregătește intens pentru Forumul Army 2020 de luna viitoare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy