Parașutiștii ruși vor avea noi vehicule blindate

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia dezvoltă un nou vehicul blindat, de mare viteză, pentru parașutiști. Acesta este derivat din gama de vehicule blindate Strela, a declarat comandantul Forțelor Aeriene, Andrei Serdyukov, într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării.

"Lucrările sunt în desfășurare pentru a crea un vehicul Light Strela. Caracteristicile de mobilitate ale modelului sunt unice. Viteza maximă de deplasare este de 155 km/h. Pot fi folosite pentru diferite misiuni și pot susține inclusiv armament”, a spus Serdyukov.

Biroul de presă al Companiei Industriale Militare din Rusia a declarat agenției TASS, că specialiștii companiei au dezvoltat un vehicul blindat ușor VPK-Strela, care ar putea fi transportat de elicoptere Mi-8. Vehiculul cântărește 4,7 tone, iar blindajul său oferă o protecție balistică de gradul 2. Protecția anti-explozie a vehiculului protejează echipajul împotriva minelor sau explozibili cu un randament de până la 2 kilograme TNT. Strela poate atinge viteza de 155 km/h pe șosea și poate transporta opt militari. 

Citește și: Rusia se pregătește intens pentru Forumul Army 2020 de luna viitoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel