Urmărește emisiunea live



Panică în orașul rus Belgorod: 3.000 de ruși evacuați, după ce nu toată muniția avionului Su-34 care și-a bombardat singur propriul oraș a explodat

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Avion de tip Su-34 al Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Avion de tip Su-34 al Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Situația tragico-comică din orașul rus Belgorod, aflat la graniță cu Ucraina, continuă. 

Guvernatorul regiunii a anunțat pe Telegram, citat de agenția Tass, că nu toată muniția pierdută de avionul de vânătoare și bombardament Su-34 deasupra orașului Belgorod a explodat. În traducerea mesajului publicat și de Agerpres se precizează că 3.000 de persoane au fost evacuate.

Amintim că în cursul acestei săptămâni Ministerul rus al Apărării a admis că un avion supersonic de vânătoare și bombardament de tip Su-34 „a pierdut muniție” deasupra orașului rusesc Belgorod, aflat la granița cu Ucraina.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Ministerul rus al Apărării precizează că avionul Su-34 aparținea Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse și consideră incidentul provocat de o „cădere anormală a muniției”.

Rușii nu sunt la primul incident cu avioanele de generația 4 ++ Su-34. În octombrie anul trecut un Su-34 s-a prăbușit peste o clădire rezidenţială din oraşul rus Eisk. În urma incidentului blocul a luat foc.

Din păcate, în comparație cu incidentul de ieri, în Eisk s-au înregistrat 13 morți, dintre care 3 copii. Accidentul respectiv s-a produs în timpul unui zbor de antrenament, iar pilotul a reușit să se catapulteze.

Belgorod se află la graniță cu Ucraina și a suferit mai multe atacuri de la începutul invadării Ucrainei pe 24 februarie 2022. 

Orașul e adesea tranzitat de aviația militară rusă implicată în agresiunea barbară împotriva Ucrainei.

Avionul de vânătoare și bombardament Su-34 care și-a bombardat propriul oraș se afla în mod cert în misiune împotriva Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel