Pandemie COVID-19 | Ursula von der Leyen propune 'restricţionarea' intrărilor pe teritoriul UE

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Comisia Europeană a propus 'restricţionarea' călătorilor 'non-esenţiale' spre Uniunea Europeană, în contextul pandemiei de COVID-19.

Măsura va fi dispusă pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul în care șefii statelor membre își dau acordul. Astfel, UE ar putea restrânge călătoriile din afara spațiului european.

'Cu cât vor exista mai puţine călătorii, cu atât mai bine vom putea limita răspândirea virusului', a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o postare video pe rețelele de socializare, precizând că Europa este puternic lovită de COVID-19.

Propunerea Ursulei von der Leyen va trebui aprobată de șefii statelor membre. Înaltul oficial european a subliniat că această măsură nu îi va afecta pe cetățenii britanici, considerați în continuare cetățeni europeni.

Totodată, scrie și Agerpres, categorii exceptate sunt rezidenţii de lungă durată în UE, membrii de familie ai cetăţenilor europeni, diplomaţii, 'personalul esenţial precum medicii, infirmiere, îngrijitori, cercetătorii şi experţii care contribuie la lupta împotriva coronavirusului'.

Lucrătorii transfrontalieri vor putea şi ei să treacă frontiera, a indicat Ursula von der Leyen. Ursula von der Leyen a insistat pe faptul că persoanele care transportă bunuri ar trebui să poată avea libertate de circulaţie.

Pentru a fi eficace, măsura trebuie să le fie aplicată şi celor patru state membre ale spaţiului Schengen de liberă circulaţie, dar nemembre ale UE (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), a pledat Ursula von der Leyen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel