Până să preia noile F-16, Bulgaria își repară avioanele Su-25

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Guvernul bulgar a aprobat în urmă cu câteva zile finanțarea unui proiect privind revizia avioanelor de luptă Su-25 ale Bulgariei.

Potrivit BulgariaMilitary, decizia guvernului de a aloca fonduri pentru reparația avioanelor Su-25 a fost luată la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, dar banii nu au fost cheltuiți din cauza unei întârzieri în semnarea și intrarea în vigoare a contractului oferit companiei "558 Aircraft Repair Plant" din Belarus. Întrucât nu a fost efectuată nici o plată contractuală până la sfârșitul anului, suma a fost redirecționată în 2019, precizează sursa citată.

În cadrul programului vor intra în reparații 14 avioane Su-25.

Amintim că Bulgaria a semnat recent un contract pentru achiziţionarea a 8 avioanelor F-16V Block 70, produse de compania Lockheed Martin. Contractul se ridică la valoarea de 1,8 miliarde leva (1,05 miliarde dolari), aceasta fiind cea mai mare achiziţie făcută de Armata bulgară după căderea regimului comunist, în urmă cu aproape 30 de ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel