Până la semnarea contractului cu România, Naval Group va prezenta fregata de ultimă generație FDI, oferta pentru Grecia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Fregata FDI Sursa foto:Naval Group
Fregata FDI Sursa foto:Naval Group

În perioada 13-15 iulie 2021, Naval Group participă la prima ediție a DEFEA, Expoziția de Apărare organizată la Atena de Ministerul Apărării Naționale din Grecia.

Naval Group va prezenta oferta sa de nave militare de ultimă generație, ilustrată prin fregata FDI, cea mai modernă fregată franceză de nouă generație, transmite eoficial.ro.

În cadrul acestei expoziții, Naval Group va prezenta, de asemenea, abilitățile de a furniza servicii care să îndeplinească cerințele clienților săi și de a organizeza, într-un timp scurt, parteneriate strategice inovatoare privind transferul de tehnologie. Naval Group este principalul partener al DEFEA.

Marina elenă a prezentat o listă scurtă privind clasarea propunerile diferitelor companii implicate în programul de înzestrare și modernizare în valoare de 5 miliarde de dolari, transmite Naval News.

Această listă a fost prezentată după ce premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat pe 5 iunie că unele propuneri au fost selectate de Marina Elenă.

În acest contract Marina Elenă își propune să achiziționeze 4 fregate noi, cu două soluții intermediare și modernizarea fregatelor MEKO 200HN aflate în serviciu. 

Printre concurenți se numără Damen cu fregata Sigma 11515HN, Fincantieri cu FREMM, Lockheed Martin cu HF2 (versiunea greacă a clasei MMSC/Freedom), Babcock din Marea Britanie cu Arrowhead 140, Navantia cu designul F110 și Naval Group cu FDI-HN.

Lista scurtă a clasat propunerile în 3 categorii. Prima este formată din cei cu vastă experiență în domeniul fabricării navelor militare, a doua este formată din societăți ale căror propuneri necesită ajustări pentru a putea urca în prima categorie, iar a treia sunt cele care nu corespund pentru diferiți alți factori.

Astfel, lista anunțată este următoarea:

Prima categorie:

-SIGMA 11515 HN (Damen)

-FDI-HN (Grup naval)

-FREMM (Fincantieri)

A doua categorie:

-HF2 (Lockheed Martin)

-Arrowhead 140 (Babcock)

-MEKO A200 (Blohm + Voss)

A treia categorie:

-F110 (Navantia)

-MEKO A300 (Blohm + Voss)

-Propunere Gibbs & Cox

Amintim că în luna iulie 2019, asocierea dintre constructorul francez Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea a patru corvete pentru Forțele Navale Române, în cadrul programului „Corveta multifuncțională”, anunţul fiind făcut de Romtehnica SA, compania care a organizat licitaţia pentru corvetele militare.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Contractul între cele două părți nu a fost încă semnat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel