Până în martie Turcia va fi eliminată complet din programul de producție F-35

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul va cheltui sume importante pentru a muta fabricile care produc, în Turcia, componete pentru avionul F-35, transmite Jane.

Până în martie 2020, Pentagonul trebuie să mute din Turcia lanțul de producție pentru fabricarea avionului Lockheed Martin F-35 Lightning II Strike FighterEllen Lord, subsecretar în cadrul Departamentului Apărării a declarat reporterilor, pe 14 ianuarie, că  Lockheed Martin și furnizorul de motoare F135 Pratt & Whitney au încă în derulare contracte cu partea turcă care se vor încheia probabil până la sfârșitul anului 2020. Cele două entități menționate de Ellen Lord nu au făcut niciun comentariu pe acest aspect.

SUA  își mențin decizia de a elimina Turcia din programul F-35, după ce autoritățile de la Ankara au refuzat să renunțe la achiziționarea sistemelor rusești S-400.

Pentagonul va cheltui 500 - 600 de milioane de dolari pentru a muta centrele care produc componente pentru programul F-35 din Turcia. Aproape 900 de piese de avion, inclusiv fuselajul central și afișajul din cabină, sunt produse în Turcia.

Vezi și: Compania Lockheed Martin a anunțat câte avioane F-35 a vândut anul trecut

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel