Urmărește emisiunea live



Pakistanul a eliberat 100 de prizonieri indieni, în încercarea de a reduce tensiunile cu India

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Pakistanul a eliberat luni 100 de prizonieri indieni, într-un "gest de bunăvoinţă" destinat reducerii nivelului de ostilitate între cei doi rivali înarmaţi nuclear.

Mashooq Ali, un purtător de cuvânt al închisorii centrale din Karachi, a confirmat aceste eliberări şi a declarat că prizonierii urmau să fie predaţi autorităţilor indiene la punctul de trecere a frontierei Wagha din apropierea oraşului Lahore, în estul Pakistanului.

Acestea sunt primele eliberări de prizonieri dintr-o serie de patru planificate de Pakistan. Următoarele sunt stabilite pentru 15, 22 şi 29 aprilie.

"Pakistanul a decis să elibereze 360 de prizonieri indieni inclusiv 355 de pescari şi cinci civili", a anunţat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mohammad Fasial. "Aşteptăm ca India să ia o măsură reciprocă", a adăugat el.

Potrivit ministerului, există 347 de prizonieri pakistanezi (249 de civili, 98 de pescari) în închisorile indiene şi 537 de prizonieri indieni (54 de civili, 483 de pescari) în închisorile pakistaneze.

Eliberările vin după ce Pakistanul a lansat acuze grave la adresa Indiei, precizând că cea din urmă ar plănui un atac împotriva sa.

Cei doi rivali sud-asiatici îşi reţin de cele mai multe ori unul altuia cetăţenii, majoritatea după ce au traversat accidental frontiera lungă şi prost păzită, precum şi pescari care au navigat din greşeală în apele teritoriale ale celeilalte ţări în Marea Arabiei.

Relaţiile dintre cele două ţări sunt tensionate din februarie când India a efectuat bombardamente care au lovit ceea ce ea a numit o tabără teroristă în Pakistan. Loviturile aeriene indiene au avut loc după un atentat sinucigaş cu maşină-capcană în Kashmirul administrat de India, în care au fost ucişi 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel