Pakistan acuză India că plănuiește un atac militar. Islamabadul spune că deține informații sigure

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Pakistanul a lansat acuze grave la adresa Indiei, precizând că cea din urmă ar plănui un atac împotriva sa.

Potrivit Radio Chișinău, Ministrul pakistanez de Externe, Shah Mahmood Qureshi, a declarat că autorităţile din ţara sa deţin informaţii sigure potrivit cărora India ar plănui un atac împotriva Pakistanului.

Declaraţiile ministrului, pe care India le-a descris ca fiind „iresponsabile", vin după ce, în februarie, o serie de confruntări militare a avut loc între cele două puteri nucleare.

Qureshi a mai declarat că atacul ar urma să aibă loc în perioada 16-20 aprilie şi a adăugat că Pakistanul a informat cele cinci ţări cu statut de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu acest lucru.

Autorităţile indiene au respins categoric acuzaţiile aduse de oficialul pakistanez, însă au informat că îşi rezervă dreptul de a răspunde ferm faţă de orice atac terorist şi au acuzat Pakistanul de complicitate cu teroriştii care ar pregăti astfel de atacuri pe teritoriul Indiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel