Orban, în PE. Raport privind activarea Articolului 7 împotriva Ungariei

Bogdan Cotiga / 31 aug 2018 / 15:12
Viktor Orban
Viktor Orban

Prim-ministrul Viktor Orban va lua parte la sesiunea plenară a Parlamentului European din 11 septembrie când este programată discutarea raportului Comisiei pentru libertăţi civile privind statul de drept în Ungaria.

În primăvara anului 2017, Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a fost invitată să pregătească un raport privind Ungaria în vederea adoptării de către PE a lansării primelor etape din Articolul 7, care suspendă drepturile de vot. În raport, raportorul şi eurodeputata Judith Sargentini (Olanda, Partidul Verzilor) a declarat că există un "risc clar de încălcare gravă de către Ungaria a valorilor Uniunii Europene", care, a spus ea, justifică lansarea procedurii prevăzute la Articolul 7.

"Raportul Soros" 

Raportul avertizează asupra reducerii libertăţilor în Ungaria. Comisia a adoptat raportul în această lună, cu 37 de voturi pentru şi 19 împotriva. O scrisoare trimisă deputaţilor europeni explicând poziţia guvernului ungar privind raportul nu a avut niciun efect, notează cotidianul de la Budapesta. Orban a declarat că raportul ar putea fi considerat un "raport Soros", destinat să facă presiuni asupra Ungariei pentru a-şi schimba poziţia privind problema migraţiei, "dar acest lucru nu se va întâmpla". De la redactarea sa, sistemul de cote obligatorii "a fost eliminat de pe agendă", cu un număr tot mai mare de ţări care sprijină punctul de vedere al Ungariei, a adăugat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy