Orban anunță achiziționarea izoletelor românești și spune că producția acestora va crește

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Ludovic Orban a participat la recepția primului lot de Sisteme de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici–BIOEVA - izoleta românească.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, MApN a aunțat că cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Producția este 100% românescă, iar produsul a fost testat și omologat, în perioada 18 – 19 martie, de specialiști din cadrul Departamentului pentru armamente și cercetători științifici din cadrul Centrului de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN si Ecologie și ACTTM.

 

România achiziționează izoletele dezvoltate de cercetătorii militari ai MApN. Producția acestora va crește

 

În cursul acestei zile, premierul Ludovic Orban a anunțat că vor fi produse mai multe izolete românești, pe care țara noastră le va cumpăra.

„Felicit Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, ROMARM și STIMPEX pentru faptul că au avut capacitatea într-un timp foarte scurt să introducă în fabricație izolete care sunt atât de necesare, în situația epidemiei de noul coronavirus, pentru transportarea persoanelor în condiții de izolare perfectă.

Capacitatea de producție a izoletelor va crește și în ceea ce ne privește le vom achiziționa atât prin ONAC, prin Ministerul Apărării și prin alte entități ale statului pentru a le pune rapid la dispoziția ambulanțelor, la dipoziția spitalelor, pentru a putea fi utilizate cât mai rapid”, a precizat premierul Ludovic Orban.    

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel