Medvedev a insinuat viitoare accidente la centrale nucleare din UE. Opozantul rus Feighin crede că Medvedev „încearcă să pară inteligent”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Întrevedere între președintele rus Vladimir Putin și Dmitri Medvedev, la vremea respectivă premierul Federației Ruse. Foto: Kremlin
Întrevedere între președintele rus Vladimir Putin și Dmitri Medvedev, la vremea respectivă premierul Federației Ruse. Foto: Kremlin

Avocatul şi activistul rus pentru drepturile omului Mark Feighin a comentat cele mai recente ameninţări lansate de Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse şi un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, precizează Radio România Actualități care citează Unian.

După ce Medvedev a declarat că "şi Uniunea Europeană are centrale nucleare, iar accidentele se pot întâmpla şi acolo", Mark Feighin a reacţionat subliniind că politicianul de la Moscova încearcă în mod constant să sperie Ucraina şi întreaga lume, însă nu reuşeşte.

Potrivit lui Feighin, ameninţările lui Medvedev sunt o manifestare a "schizofascismului". Avocatul menţionează că Dmitri Medvedev exprimă ceea ce aude la Kremlin.

"Medvedev susţine ideile lui Putin şi încearcă să pară inteligent, dar nu reuşeşte. Ameninţările sale pot fi numite drept o manifestare a schizofascismului. Schizofascismul se manifestă prin ura isterică faţă de libertate, democraţie, faţă de tot ce este străin, faţă de oameni care au o altă identitate, precum şi prin căutarea de duşmani şi trădători în rândul propriului popor. Ameninţările lui Medvedev reprezintă acest schizofascism, un fenomen uluitor", a declarat Mark Feighin.

 

Medvedev are la activ un lung șir de derapaje

 

Dmitri Medvedev nu e la primele declarații în care sare calul. Recent fostul președinte rus a prezentat o hartă cu Ucraina dezmembrată iar teritoriile ei împărțite de alte state, inclusiv România și Polonia.

Tot în aceste zile Medvedev a vorbit de  o „foarte rapidă și grea Zi a Judecății de Apoi” dacă Ucraina va avea curajul să atace Crimeea.

Amintim că în această săptămână o delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, făcând apel la strângerea relaţiilor cu Moscova.

Aceasta este una din cele mai mari delegaţii ruse care au vizitat estul Ucrainei de la începutul ofensivei Moscovei pe 24 februarie.

Vizita are loc în contextul în care tot mai multe voci atrag atenția cu privire la încercarea Rusiei de a anexa regiunile cucerite din Ucraina.

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte în perioada 2008 - 2012 şi apoi prim-ministru între 2012 şi 2020, este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

CITEȘTE ȘI: Medvedev spune că dacă Ucraina va ataca Crimeea Rusia va răspunde cu o „foarte rapidă și grea Zi a Judecății de Apoi”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel