Operațiunea Scutul Primăverii. Forțele turce au distrus tehnică militară și au ucis sau capturat mii de soldați sirieni

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat că 3.136 de elemente ale regimului din Siria au fost neutralizate, transmite agenția turcă Anadolu.

Noua ofensivă a distrus, de asemenea, 151 de tancuri, 47 de artilerii autopropulsate, două vehicule, trei avioane, opt elicoptere, trei drone, opt sisteme de apărare aeriană, 52 de lansatoare multiple de rachetă, 12 anti-tancuri, 24 de vehicule ușor blindate, 27 de vehicule de luptă blindate, 34 de pick-up-uri blindate și patru mortiere.

Autoritățile turce folosesc adesea cuvântul „neutralizat” cu referire la soldații care s-au predat, au fost capturați sau care au fost uciși. Ministerul nu spune exact câți militari au fost uciși și câți au fost luați prizonieri.

În timpul luptelor forțele siriene au ucis doi soldați turci și au rănit alți șase în Idlib, se mai arată în comunicatul al ministerului.

Operațiunea Scutul Primăverii a fost declanșată duminică în Idlib după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși într-un atac aerian al regimului sirian la sfârșitul lunii februarie.

Vezi și: Război Siria. Turcia anunță că a distrus zeci de tancuri siriene în ultimele săptămâni - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel