Operațiunea Scutul Primăverii. Forțele turce au distrus tehnică militară și au ucis sau capturat mii de soldați sirieni

Eduard Pascu / 04 Martie 2020 / 16:05

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat că 3.136 de elemente ale regimului din Siria au fost neutralizate, transmite agenția turcă Anadolu.

Noua ofensivă a distrus, de asemenea, 151 de tancuri, 47 de artilerii autopropulsate, două vehicule, trei avioane, opt elicoptere, trei drone, opt sisteme de apărare aeriană, 52 de lansatoare multiple de rachetă, 12 anti-tancuri, 24 de vehicule ușor blindate, 27 de vehicule de luptă blindate, 34 de pick-up-uri blindate și patru mortiere.

Autoritățile turce folosesc adesea cuvântul „neutralizat” cu referire la soldații care s-au predat, au fost capturați sau care au fost uciși. Ministerul nu spune exact câți militari au fost uciși și câți au fost luați prizonieri.

În timpul luptelor forțele siriene au ucis doi soldați turci și au rănit alți șase în Idlib, se mai arată în comunicatul al ministerului.

Operațiunea Scutul Primăverii a fost declanșată duminică în Idlib după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost uciși într-un atac aerian al regimului sirian la sfârșitul lunii februarie.

Vezi și: Război Siria. Turcia anunță că a distrus zeci de tancuri siriene în ultimele săptămâni - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy