Operațiunea „Scutul Nordic”. Armata Israelului a neutralizat ultimul tunel Hezbollah

Tudor Curtifan / 30 mai 2019 / 16:34
Tunel Hezbollah
Tunel Hezbollah

Armata israeliană anunță că a completat misiunea de a localiza tunelurile săpate de grupările teroriste la granița dintre Israel și Liban.

Misiunea, cunoscută sub denumirea de Operațiunea „Scutul Nordic", a început în decembrie 2018, după ce au fost primite informații conform cărora organizaţia şiită libaneză Hezbollah a săpat tuneluri subterane la graniță pentru a se infiltra pe teritoriul israelian.

În total, gruparea extremistă Hezbollah a săpat șase tuneluri, ultimul fiind detectat de către forțele armate israeliene săptămâna aceasta, care au distribuit înregistrări video despre operațiunile de neutralizare a ultimului tunel transfrontalier săpate din satul shiit Ramiyah, din sudul Libanului, către Israel, informează portalul deschide.md.

 

Operațiunea „Scutul Nordic” - neutralizarea tunelelor Hezbollah

 

Tunelul au fost descoperit pe 13 ianuarie 2019 ca parte a Operațiunii „Scutul Nordic". Forțele ONU din Liban au efectuat o investigație în acest tunel și au confirmat că au fost săpate din Liban în Israel, încălcând Rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU.

Acest tunel, cel de-al șaselea neutralizat de armata israeliană, este și cel mai mare dintre toate, săpat la o adâncime de 80 de metri lângă satul Ramiyah, a fost ultimul prin care Hezbollah intenționa să intre în Israel și să lanseze o serie de atacuri teroriste de-a lungul barierei.

Armata israeliană estimează că acum nu mai există tuneluri care să pătrundă pe teritoriul israelian și doar câteva tuneluri rămân pe teritoriul libanez la o adâncime de câteva sute de metri, a relatat site-ul Merkava.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy