Operațiunea „Scutul Nordic”. Armata Israelului a neutralizat ultimul tunel Hezbollah

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Tunel Hezbollah
Tunel Hezbollah

Armata israeliană anunță că a completat misiunea de a localiza tunelurile săpate de grupările teroriste la granița dintre Israel și Liban.

Misiunea, cunoscută sub denumirea de Operațiunea „Scutul Nordic", a început în decembrie 2018, după ce au fost primite informații conform cărora organizaţia şiită libaneză Hezbollah a săpat tuneluri subterane la graniță pentru a se infiltra pe teritoriul israelian.

În total, gruparea extremistă Hezbollah a săpat șase tuneluri, ultimul fiind detectat de către forțele armate israeliene săptămâna aceasta, care au distribuit înregistrări video despre operațiunile de neutralizare a ultimului tunel transfrontalier săpate din satul shiit Ramiyah, din sudul Libanului, către Israel, informează portalul deschide.md.

 

Operațiunea „Scutul Nordic” - neutralizarea tunelelor Hezbollah

 

Tunelul au fost descoperit pe 13 ianuarie 2019 ca parte a Operațiunii „Scutul Nordic". Forțele ONU din Liban au efectuat o investigație în acest tunel și au confirmat că au fost săpate din Liban în Israel, încălcând Rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU.

Acest tunel, cel de-al șaselea neutralizat de armata israeliană, este și cel mai mare dintre toate, săpat la o adâncime de 80 de metri lângă satul Ramiyah, a fost ultimul prin care Hezbollah intenționa să intre în Israel și să lanseze o serie de atacuri teroriste de-a lungul barierei.

Armata israeliană estimează că acum nu mai există tuneluri care să pătrundă pe teritoriul israelian și doar câteva tuneluri rămân pe teritoriul libanez la o adâncime de câteva sute de metri, a relatat site-ul Merkava.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel