ONU nu poate stabili dacă rachetele trase asupra rafinăriilor din Arabia Saudită sunt iraniene sau nu

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Antonio Guterres
Antonio Guterres

Organizația Națiunilor Unite este „incapabilă să stabilească în mod independent” că rachetele și dronele utilizate în atacurile asupra instalațiilor petroliere saudite din septembrie „sunt de origine iraniană”, a declarat secretarul general, Antonio Guterres, transmite agenția iraniană Tasnim.

Guterres a declarat, marți, în cadrul Consiliului de Securitate, că Organizația Națiunilor Unite a examinat resturile de la armele utilizate în atacurile asupra unei instalații petroliere saudite din Afif în luna mai, pe cele trase asupra aeroportul internațional Abha în iunie și august și pe cele care au lovit instalațiile petroliere din Arabia Saudită din Khurais și Abqaiq în septembrie.

"În acest moment, nu se poate afirma independent că rachetele de croazieră și vehiculele aeriene fără pilot utilizate în aceste atacuri sunt de origine iraniană", a scris el în raport, transmite Reuters.

Atacurile, care au lovit instalațiile petroliere ale companiei Aramco din Khurais și Abqaiq, în estul Arabiei Saudite, la 14 septembrie, au fost revendicate de mișcarea houthi din Yemen, dar Arabia Saudită și SUA au spus că în spatele atacului se află Iranul.

Iranul a respins acuzațiile cu privire la orice implicare și a spus că atacul a fost un act legitim de autoapărare din Yemen.

Trebuie precizat faptul că Iranul este un susținător al rebelilor houthi din Yemen.

Vezi și: Iranul este ''incontestabil'' în spatele atacurilor asupra instalaţiilor petroliere saudite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel