ONU, apel Israel. McGoldrick: Sunt profund întristat

Ana Ionescu |
Data publicării:
ONU
ONU

ONU a chemat sâmbătă Israelul şi mişcarea fundamentalistă palestiniană Hamas să evite violenţele, după ciocniri soldate cu moartea a şapte palestinieni vineri, potrivit bilanţului prezentat de Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza.

"Sunt profund întristat de informaţiile potrivit cărora şapte palestinieni, între care doi copii, au fost ucişi, iar alte sute au fost răniţi de către forţele de securitate israeliene în timpul manifestaţiilor din Fâşia Gaza", a declarat coordonatorul ONU pe probleme umanitare în teritoriile palestiniene, Jamie McGoldrick.

Într-un comunicat, el a "cerut Israelului, Hamasului şi tuturor actorilor care pot exercita o influenţă să acţioneze fără întârziere pentru a evita ca situaţia să se deterioreze şi pentru a împiedica pierderea de vieţi omeneşti".

Vineri, Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, o enclavă controlată de gruparea islamistă palestiniană Hamas, a afirmat că şapte palestinieni, între care doi băieţi de 12 şi 14 ani, au fost ucişi de tiruri ale soldaţilor israelieni lângă bariera de securitate care separă Israelul de Fâşia Gaza în cursul unor ciocniri şi manifestaţii.

Armata israeliană a evocat manifestaţii şi ciocniri la care au luat parte, potrivit ei, peste 20.000 de palestinieni în diferite puncte ale enclavei de-a lungul barierei puternic păzite. Ea a atribuit Hamas "responsabilitatea pentru violenţe şi consecinţele acestora", dar nu s-a exprimat în cazurile palestinienilor ucişi.

"Lansez un apel armatei israeliene să se asigure că folosirea forţei este în conformitate cu respectarea dreptului internaţional", a declarat McGoldrick.

Cel puţin 194 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la 30 martie, în majoritate în timpul manifestaţiilor şi confruntărilor de-a lungul barierei de securitate. Armata israeliană a raportat doar un singur soldat ucis, notează AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel