ONU a prelungit misiunea sa de pace în Liban

ONU
ONU

ONU a prelungit misiunea de pace în Liban cu încă un an.

 ONU a prelungit joi cu un an misiunea sa de pace în Liban (FINUL), fără a efectua mari modificări în ce priveşte mandatul acesteia, transmite agenţia EFE.

Misiunea, a cărei activitate de garantare a păcii la frontiera dintre Liban şi Israel a început în 1978, numără în prezent circa 10.500 de soldaţi din 41 de ţări.

După mai multe săptămâni de negocieri, Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat joi cu unanimitate o rezoluţie care extinde mandatul FINUL până la 31 august 2019.

"Căştile albastre" vor continua să monitorizeze sudul Libanului şi să colaboreze cu forţele armate ale ţării pentru a le stimula dezvoltarea în scopul de a-şi putea asuma controlul zonei.

SUA a dorit modificări în mandatul misiunii

Unele state, în principal SUA, au dorit unele modificări în mandatul misiunii, în special o reducere a componentei sale maritime, lucru respins de alte state membre.

Ca măsură de compromis, rezoluţia aprobată joi cheamă guvernul Libanului să elaboreze un plan de consolidare a capacităţii sale navale, cu scopul final de a reduce echipa FINUL responsabilă de sarcinile maritime.

În plus, solicită secretarului general al ONU, Antonio Guterres, să prezinte într-un termen de şase luni un raport cu recomandări în acest domeniu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel