ONG din Berlin: Forțele armate rusești au atacat ținte civile în Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:

”Arhiva siriană” – o organizație pentru drepturile omului cu sediul la Berlin, a documentat peste 1.400 de incidente în care forțele armate rusești au atacat în mod nediscriminatoriu ținte civile și infrastructura civilă în cei trei ani de la intervenția Moscovei în războiul civil din Siria.

Datele pornesc din septembrie 2015, când aviația rusă a început să lanseze atacuri aeriene în Siria, sprijinind regimul președintelui Bashar al Assad, până în septembrie 2018. În baza de date au fost adunate peste 3.000 de videoclipuri verificate, scrie AP.

Șeful ”Arhivei siriene”, Hadi Al-Khatib, a declarat că această bază de date este prima arhiva documentara a atacurilor aeriene rusești din Siria.

El a spus că imaginile video a 704 de incidente cu victime civile, inclusiv 35 de atacuri asupra spitalelor, 23 de atacuri asupra școlilor, 27 asupra moscheelor și 27 împotriva unor piețe animate, pot ajuta avocații să cheme la raspundere in instanta pe militarii rusi responsabili.

Partea rusă neagă că forțele sale armate ar fi atacat vreodata ținte civile in Siria. Moscova totdeauna afirma că ținta atacurilor sale este „infrastructura teroristă”. Într-un raport recent privind implicarea sa din Siria în ultimii trei ani, militarii ruși listează numărul de zboruri, tipurile de aeronave și de arme folosite, dar nu precizează nimic despre numărul victimelor.

De asemenea, ”Arhiva siriană” a docuemntat 63 de cazuri de folosire a munițiilor cu dispersie și 39 cazuri de urilizare a bombelor incendiare, deși Moscova susține ca nu folosește muniții interzise.

”Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului” a raportat anterior că, în trei ani, atacurile rusești din Siria au dus la moartea a peste 18.100 de persoane, inclusiv aproximativ 8.000 de civili sirieni, din care 1.936 de copii și 1.199 de femei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel