Omul de afaceri ucrainean Evgheni Muraev, dorit de regimul Putin ca posibil preşedinte al Ucrainei după invazie: SBU a strâns mai multe dovezi

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Om de afaceri ucrainean Evgheni Muraiev este anchetat de Serviciul de Securitate al Ucrainei.
Om de afaceri ucrainean Evgheni Muraiev este anchetat de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Au fost adunate dovezi privind activitatea pro-rusă a liderului unui partid politic ucrainean. Acesta urma să devină președinte al Ucrainei dacă forţele ruse de ocupaţie ar fi reuşit să înlăture administraţia de la Kiev. Serviciul de Securitate al Ucrainei a adunat probe împotriva fostului parlamentar și om de afaceri ucrainean Evgheni Muraiev. Partidul său "Nashi" a fost interzis anul trecut de un tribunal din Lviv din cauza activităților sale pro-ruse. 

Acum, SBU confirmă că Muraiev a fost implicat în activități de sabotaj împotriva Ucrainei. Serviciul de Securitate al Ucrainei aduce omului de afaceri ucrainean Evgheni Muraiev acuzații de trădare a patriei și de incitare la ură națională și religioasă.

Jurnalistul ucrainean Viktor Kovalenko subliniază că Putin, cu sprijinul lui Viktor Medvedciuk, un alt oligarh ucrainean care a fost parte dintr-un schimb de prizonieri intre Moscova şi Kiev, l-a promovat puternic pe liderul partidului "Nashi" ca potențial președinte al Ucrainei după invazie. 

 

Interesele Kremlinului

 

,,Ancheta a arătat că Muraiev a folosit un canal de televiziune pe care îl controla pentru a disemina pe scară largă narațiuni pro-ruse în Ucraina. În acest fel, el și-a folosit propriile mijloace de comunicare pentru a manipula societatea ucraineană, pentru a da curs intereselor Kremlinului", subliniază SBU.

Activitățile sale au constat în furnizarea de informații distorsionate cu privire la situația internă din Ucraina și la modul cum este văzută aceasta la nivel internațional.

,,După lungi investigații independente inițiate de SBU, faptele activității infracționale (a lui Muraiev - n.r.) au fost în cele din urmă confirmate", se arată în comunicatul la caz.

În toamna anului trecut, serviciile au efectuat percheziții în apartamentele și birourile lui Muraiev. În timpul acestora percheziţii, au fost găsiți bani (ruble), arme, echipamente informatice și telefoane pe care erau stocate documente.

În prezent, activitățile sunt în curs de desfășurare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Chiar înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse, Consiliul Național de Securitate și Apărare a Ucrainei a impus sancțiuni împotriva canalului de televiziune Nashi, deținut de Muraev. Restricțiile vor fi în vigoare timp de cinci ani.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel