OMS și SUA, conflict deschis pe tema coroanvirusului. Organizația îi răspunde lui Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:

OMS i-a răspuns președintelui Donald Trump care a acuzat Organizația Mondială a Sănătății că a „dat-o în bară” în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

OMS a acuzat politizarea virusului și a cerut unitatea pentru combaterea pandemiei

"Să nu politizăm virusul", a spus Ghebreyesus în răspuns la întrebarea unui reporter, într-o videoconferinţă de presă, îndemnând totodată SUA şi China să se "unească pentru a combate acest inamic periculos".

"Aşadar, sfatul meu (constă în) trei lucruri: vă rog, unitate la nivel naţional, fără folosirea COVID în scopuri politice. În al doilea rând, solidaritate onestă la nivel global. Şi leadership onest din partea SUA şi China", a subliniat directorul OMS, citat de Agerpres.

 

Trump spune că OMS „a dat-o în bară”

 

Donald Trump a afirmat acum două zile că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a eşuat în modul de a gestiona pandemia cu noul coronavirus, acuzând totodată organizaţia că este ''foarte China-centrică''.

Liderul de la Casa Albă s-a făcut astfel, aparent, ecoul criticilor în sensul că OMS s-a bizuit în prea mare măsură pe informaţii din China, în faza iniţială a epidemiei.

"OMS chiar a dat-o în bară. Dintr-un motiv sau altul, finanţată în mare parte de Statele Unite, totuşi foarte China-centrică. Vom analiza bine acest lucru", a transmis Trump pe Twitter.

"Din fericire am respins sfatul său (al OMS) privind menţinerea deschisă a graniţelor cu China la început. De ce ne-a făcut o astfel de recomandare greşită?",

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel