Olanda vrea să înlocuiască urgent aeronavele C-130H Hercules

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate ale Olandei vor să înlocuiască aeronavele C-130H Hercules înainte de finalizarea programului de întreținere planificată. Motivul? Un avion nou este mai ieftin.

Secretarul de stat pentru Apărare, Barbara Visser, a scris Camerei o scrisoare prin care informează că ministerul va înlocui cele patru avioane de transport C-130H Hercules înainte de termen. Avioanele actuale au fost cumpărate în 1992 (două noi) și în 2005 (două utilizate). Cea mai veche aeronavă este produsă în 1978. Durata sa normală de viață e 30 de ani și astfel a expirat. Ca urmare, acum, pregătirea aeronavei este greoaie și de asemenea, insuficientă.

Din cauza acestui fapt, combinat cu numărul limitat de aeronave disponibile, nevoia de apărare rămâne în urmă. Dacă una dintre aeronave nu se poate ridica de la sol din motive tehnice, celelalte vor fi puse sub presiune. Prin urmare, executarea simultană a sarcinilor este acum limitată, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Olanda.

 

Înlocuirea directă mai ieftină decât modernizarea continuă

 

Ministerul Apărării a ajuns la concluzia că întreținerea nu oferă îmbunătățirea necesară. Modernizarea flotei actuale ar reduce disponibilitatea și mai mult în următorii patru ani. Înlocuirea lor este mai benefică financiar și crește capacitatea de angajare. De aceea, programul de întreținere stabilit anterior nu mai este efectuat, iar aeronava actuală va fi înlocuită imediat, se mai precizează în comunicat.

 

Cerințe pentru aeronave noi

 

Noua aeronavă trebuie să poată fi operațională chiar în condiții dificile. Prin urmare, înlocuitorul trebuie să poată ateriza pe piste neasfaltate ori scurte. Aeronava trebuie să poată transporta persoane rănite grav și să ofere spațiu pentru îngrijiri medicale de înaltă calitate în timpul transportului.

Nevoia Ministerului Apărării este de cel puțin 2.400 de ore de zbor pe an. Viitorul avion cargo al Olandei trebuie să poată transporta mai multe tipuri de echipamente (inclusiv muniție și vehicule) sau minimum 60 de parașutiști. Aeronava trebuie să fie dotată cu echipamente de autoprotecție și facilități de comunicare și informare.

În ceea ce privește costurile programului, acestea trebuie să se situeze între 250 milioane și 1 miliard de euro. De asemenea industria olandeză trebuie să fie implicată în proces.

Citește și: Avioanele C-130J Super Hercules au depășit 2 milioane de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel