Olanda își retrage avioanele F-16 din Orientul Mijlociu

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Olanda și-a retras avioanele F-16 care operează în Orientul Mijlociu.

Misiunea avioanelor olandeze F-16 în Orientul Mijlociu s-a încheiat la sfârșitul anului 2018, a anunțat Ministerul Apărării al Olandei pe 31 decembrie.

Aeronavele care se vor întoarce în ”țara lalelelor” au fost desfășurate în Orient pe 2 ianuarie, împreună cu aproximativ 150 de membri.

Este vorba despre patru avioane F-16, plus două avioane de rezervă, care au operat de la Al-Azraq din Iordania, începând din ianuarie 2018.

Avioanele au făcut parte din coaliția împotriva ISIS și au sprijinit trupele aflate pe teren, informează janes.com. Potrivit sursei citate, aeronavele au efectuat peste 3.000 de misiuni, lovind peste 2.100 de ținte precum vehicule, ținte logistice sau depozite de armament ale ISIS în Irak, dar și în estul Siriei.

Avioanele rămân în continuare disponibile pentru misiuni NATO, în timp ce Olanda pregătește înlocuirea aparatelor F-16 cu F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel