Ofițeri germani, vizită la sediul Unității de Integrare a Forțelor NATO (NFIU) din România

S.I. Catalin / 04 sep 2018 / 13:00
Sursa foto: NFIU
Sursa foto: NFIU

În data de 29 august 2018, o delegație formată din doi ofițeri din Republica Federală Germania au efectuat o vizită de informare la sediul Unității de Integrare a Forțelor NATO (NFIU) din România, potrivit unui comunicat NFIU.

Scopul vizitei a fost de a afla mai multe despre rolul comandamentului și de a observa, la fața locului, modul în care își desfășoară activitatea ofițerul din Forțele Aeriene germane ce încadrează o poziție în NFIU.

Vizita delegației face parte dintr-un tur mai mare în flancul de sud-est al NATO pentru a strânge mai multe informații despre structurile în care lucrează personal militar din Germania.

Cei doi ofițeri au început vizita cu o întâlnire cu echipa de comandă NFIU apoi a continuat cu prezentarea misiunii și rolul comandamentului. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre cum se va dezvolta comandamentul în viitor și cum pot Forțele Aeriene germane să sprijine acest lucru.

Colonelul Bader, ofițerul superior din cadrul delegației, a declarat că este impresionat de importanța rolului unic al NFIU în cadrul Alianței și a reiterat importanța comandamentului ca prezență permanentă NATO în România.

Delegația face parte din Elementul Național de Sprijin German (DEU NSE) și funcționează în cadrul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, Italia (JFCNP). DEU NSE oferă sprijin personalului militar care ocupă poziții în comandamente Aliate în flancul de sud-est al NATO.

Republica Federală Germania și-a luat angajamentul și contribuie în cadrul Alianței, printre altele, cu personal militar specializat (ofițeri, maiștri militari și subofițeri). Acești militari încadrează funcții în comandamentele NATO din flancul de sud-est  (Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, NFIU România și Bulgaria).

Deși au avut un program încărcat pe timpul vizitei în România, cei doi ofițeri au profitat de faptul că sunt în București și au vizita capitala României. Ei au fost impresionați de șarmul ”Micului Paris” din estul Europei și de dimensiunea clădirii Parlamentului, a doua cea mai mare clădire guvernamentală din lume.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy