Ocupantul rus a bombardat centrul oraşului ucrainean Harkov (Foto/Video). Ţinta a fost clădirea administraţiei locale

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful administraţiei regiunii Harkov din Ucraina, Oleg Sinegubov, a declarat marţi că atacurile ruseşti cu rachete au lovit centrul oraşului Harkov, al doilea ca mărime din ţară, transmite Reuters.

Rachetele au lovit sediul administraţiei regionale şi mai multe zone rezidenţiale. Sinegubov a precizat că forţele ruse au folosit la Harkov rachete de croazieră GRAD, dar apărarea oraşului rezistă.

Unii analişti militari OSINT a precizat canalele de socializare că militarii ruşi ar fi tras asupra oraşului Harkov cu sisteme de artilerie BM-30 Smerch. De asemenea, aceste informații nu sunt confirmate până în acest moment de surse oficiale și se bazează pe analizele şi presupunerile analiştilor militari care au analizat aceste imagini.

Aceştia presupun că explozia care poate fi observată în imagini nu poate fi făcută de un sistem Grad, ci de unul BM-30 Smerch.

Din videoclip reiese clar că locul impactului este piața centrală a orașului Harkov. Acesta găzduiește Sala Operei și Filarmonicii din Harkov. Pagubele sunt mari, sunt morți și răniți. 



"Astfel de atacuri sunt un genocid împotriva poporului ucrainean, o crimă de război împotriva populaţiei civile", a afirmat oficialul într-o înregistrare video în care apare purtând vestă antiglonţ şi cască.

Imaginile au fost difuzate în mediile sociale; Sinegubov a arătat că nu se ştia încă numărul de victime. El a distribuit o filmare în care se vedea cum sediul administraţiei pe care o conduce este lovit de o rachetă care produce o explozie.

Rusia numeşte oficial invazia Ucrainei "operaţiune specială", susţinând că nu urmăreşte ocuparea de teritorii, ci distrugerea capacităţilor militare ucrainene şi capturarea unor naţionalişti periculoşi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel