Obiectivul: cât mai multe pagube. Rusia a început să întrebuințeze în Ucraina bombele de aviație UPAB-1500V

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit unor imagini recente apărute pe Internet, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au început să folosească în cadrul operației militare din Ucraina cele mai noi bombe de aviație ghidate de tip K029B-E, cunoscute și sub denumirea de UPAB-1500V.

Acestea sunt destinate pentru distrugerea de ținte terestre bine apărate, a fortificațiilor, navelor de suprafață, punctelor de comandă subterane și buncărelor, avioanelor aflate în hangare, lansatoarelor de rachete tactice și operativ-tactice din pozițiile de start, podurilor și nodurilor de autostradă și cale ferată, a întreprinderilor industriale, precum și a depozitelor cu diferite întrebuințări.

Greutatea bombei este de 1525 de kilograme, lungimea de 5,05 metri, iar diametrul de 0,4 metri. Aceasta dispune de un focos exploziv puternic, cu o greutate de 1010 kilograme, care străpunge betonul.

Bomba de aviație poate fi lansată de la o altitudine de 15 kilometri de avioane de vânătoare și bombardament, precum și de avioane de atac, după care este capabilă să planeze aproximativ 50 de kilometri, lovind ținta cu o eroare probabilă circulară de până la 10 metri. Aceasta este dotată cu o siguranță inteligentă și folosește un sistem de dirijare inerțial prin satelit.

Bombele de aviație K029B-E au fost introduse în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în anul 2019. Acestea au fost dezvoltate de societatea GNPP Region, care face parte din concernul KTRV.

Comentariul autorului: De regulă, bombardierele rusești întrebuințează bombe de aviație cu greutăți de 120, 250 sau 500 de kilograme. Folosirea noilor bombe cu o greutate de 1525 de kilograme va mări puterea de distrugere a țintelor de la sol și vor provoca pagube extinse trupelor și infrastructurii Ucrainei.

Probabil, la sfârșitul confruntărilor, teritoriul ucrainean va fi devastat de loviturile cu rachete și bombe efectuate de forțele rusești. Trebuie precizat faptul că, până în prezent, partea rusă a întrebuințat în ostilitățile din Ucraina peste 1.000 de rachete, inclusive câteva sute de rachete balistice și de croazieră cu bazare terestră și navală (Iskander și Kalibr).

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel