O unitate de blindate a Chinei, exerciții cu sisteme robotizate și autonome

Eduard Pascu |
Data publicării:

China a efectuat timp de câteva zile de exerciții militare în care au fost folosite unități robotizate sau autonome, transmite Jane.

Exercițiul, care a avut loc pe platoul Qinghai-Tibet în august 2019 a intrat în atenția specialiștilor militari după ce a fost prezentat de China Central Television (CCTV) ca fiind primul exercițiu militar în care au fost folosite vehicule autonome sau robotizate la altitudini de până la 4.200 m.

În cadrul exerciților au fost abordate diverse tactici care au fost executate de Brigada 76 Blindate a Armatei Populare. Fazele de exercițiu au inclus tancurile de luptă principale de tip 99A2 (MBT), care au lansat atacuri asupra țintelor identificate, operațiuni de respingere a atacurilor, diverse exerciții de tragere cu suport aerian din partea vehiculelor fără pilot care au zburat în sistem roi.

După finalizarea focului inițial de artilerie, au intrat în luptă roboții de curățare a minelor comandați de la distanță care au creat breșe în zona minată. Roboții au transmis imagini și date la un centru de comandă aflat într-un tanc de tip 99A2

Apoi, un roi ofensiv de mini-UAV-uri a fost lansat asupra adversarului fictiv pentru a executa recunoașterea. O parte din drone transporta bombe și explozibili pentru a coordona atacurile cu forțele terestre împotriva personalul inamic și a fortificațiile terestre.

Vezi și: Vehiculele blindate robotizate, o prioritate pentru US Army

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel