O nouă ”regrupare” a unităților Federației Ruse din Zaporijia. Motivul pentru care rușii trebuie să mai evacueze trei localități

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Retragerea Rusiei de pe malul de vest al râului Nipru luna trecută a oferit forțelor armate ale Ucrainei ocazia de a ataca noi centre logistice și linii de comunicație rusești, sugerează cel mai recent raport al serviciilor secrete britanice.

Este posibil ca această amenințare să-i fi determinat pe logisticienii ruși să retragă nodurile de aprovizionare, inclusiv punctele de transfer feroviar, mai la sud și la est, se arată în informarea publică a structurii de informații a armatei britanice.

„Unitățile de logistică ruse vor trebui să efectueze încărcare și descărcare suplimentară, cu forță de muncă intensă, de la transportul feroviar la transportul rutier. Mișcările rutiere vor rămâne apoi vulnerabile la artileria ucraineană, în timp ce aprovizionează poziții de apărare avansată a Rusiei”, se adaugă raportul.

„Lipsa de muniție a Rusiei (exacerbată de aceste provocări logistice) este probabil unul dintre principalii factori care limitează în prezent potențialul Rusiei de a relua operațiunile ofensive terestre eficiente la scară largă”.

Situația este confirmată și de către analiștii ISW, care evaluează că retragerea unei părți din trupele ruse din regiunea Zaporijia poate indica faptul că ocupanții nu sunt capabili să protejeze zonele de importanță critică din prima linie, de atacurile tot mai puternice ale Forțelor ucrainene. 

ISW armata rusă retrage unități separate și pregătește pentru evacuare personalul „ administrațiilor” ocupante într-un număr. a zonelor populate din regiunea Zaporijia (Mîhailivka, Pologîi, Injenerne). Și în Burceak, ocupanții efectuează o consultare pentru așa-numita „evacuare voluntară ” a populației.

Ei spun că acest lucru ar putea însemna că forțele ruse nu pot apăra locații cheie din cauza atacurilor ucrainene din ce în ce mai frecvente.

Forțele ruse ar putea retrage personalul din poziții apropiate de linia frontului din Zaporijia „pentru a reduce impactul loviturilor în creștere ale Ucrainei asupra concentrării forțelor militare și a echipamentelor ruse”.

ISW numește probabila plecare a ocupanților din satul Pologîi este importantă, deoarece este situat „ la o intersecție rutieră de importanță critică”. Fără controlul asupra localității Pologîi va fi mai greu pentru armata rusă să apere Tokmak de eventuale operațiuni ucrainene.

Cu toate acestea, este la fel de probabil ca forțele ruse să își reorienteze grupul de forțe în regiunea Zaporijia și să transfere alt personal în aceste așezări”, crede ISW.

Citește și: Războiul hibrid al Rusiei, un terorism de stat mascat, are mari probleme. Strategia de a ataca infrastructura Ucrainei - rezultate sub așteptări

 

Autoritățile ruse vor evacua grupuri vulnerabile de cetățeni din Kahovska

 

Autoritățile ruse din regiunea Herson au anunțat că vor începe evacuarea unor persoane cu mobilitate redusă din orașul Kahovska, de pe malul estic al Niprului.

Evacuările vor începe sâmbătă, au spus aceștia pe canalul de Telegram, citat de UPravda.

Locuitorilor care sunt de acord să părăsească orașul li s-a promis „căldură, mâncare și îngrijire medicală”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel