O nouă navă amfibie de asalt a intrat în dotarea Flotei Nordului

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă navă amfibie de atac, Pyotr Morgunov, construită la șantierul naval Yantar (parte a Corporației Navale Unite) a fost acceptată pentru serviciu în marina rusă.

Steagul Sfântului Andrei al Marinei Ruse a fost arborat oficial la bordul navei de război marcând astfel intrarea oficială în serviciul Marinei ruse, transmite TASS.

Pyotr Morgunov este prima navă de război fabricată în serie și proiectată de Nevskoye Design Bureau. Contractul pentru construcția navei de război a fost încheiat cu Ministerul Apărării al Rusiei în septembrie 2014. Construcția acesteia a început în iunie 2015 și a fost lansată la apă în mai 2018.

Testele maritime au început în decembrie 2019 și au fost finalizate în septembrie anul acesta.

Ultimele teste au fost efectuate în Marea Baltică. Nava amfibie de atac Pyotr Morgunov va opera în cadrul Flotei Nordului, iar echipajul deja se află la bordul acesteia.

Pyotr Morgunov este cea mai mare navă din clasa sa și are un deplasament de 5.000 de tone. Va putea transporta 13 tancuri principale de luptă sau 36 de transportoare blindate sau vehicule de luptă de infanterie sau un batalion de infanterie marină.

Nava amfibie de atac este înarmată cu două tunuri de artilerie AK-630M de 30 mm cu radar de control al focului Laska. Nava de război poate transporta ți elicoptere în hangarele sale de pe punte.

Citește și: Nava de asalt Pyotr Morgunov a reluat testele pe mare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel