O nouă navă de antrenament pentru Forțele Navale turce a început testele pe mare

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Noul vas de antrenament Ufuk (A-591) al Forțelor Navale turce a început recent testele pe mare. Nava nu va avea armament și va fi folosită și ca navă de informații. 

Ufuk A-591 are un design similar corvetelor din clasa Ada, însă este echipat cu un alt sistem de propulsie principală. Nava dispune de echipamente electronice moderne, dar nu are hangar și armament.
Construcția navei a început în 2017 când a fost semnat un contract cu Istanbul Shipyard pentru producția navei. Ufuk este prevăzută să fie livrată pe 31 iulie 2020. 

Nava de instruire va fi utilizată ca navă de informații și, conform autorităților, "va fi un factor important în creșterea capacitatea sistemului național de informații". Ufuk are o lungime de 99,5 metri, o lățime de 14,4 metri, 3,6 metri de pescaj și un deplasament de 2400 de tone. Poate atinge viteze de peste 18 noduri și are capacitatea de a călători continuu timp de 45 de zile indiferent de condițiile meteo, transmite navyrecognition.com.

Citește și: Pakistanul anunță demararea construcției corvetelor turcești MILGEM Ada

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel