Pakistanul anunță demararea construcției corvetelor turcești MILGEM Ada

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ceremonia de demarare a construcției în Pakistan a corvetelor turcești MILGEM Ada a avut loc la șantierul naval din portul Karachi.

La ceremonie au participat oficiali ai Marinei Pakistanului și reprezentanți ai companiei de apărare ASFAT din Turcia, inclusiv directorul general, viceamiralul Ather Saleem, transmite agenția Anadolu.

În iulie 2018, Pakistan Navy a semnat un contract cu ASFAT pentru achiziția a patru nave din clasa MILGEM. Conform planului, două corvete vor fi construite în Turcia, iar următoarele două vor fi construite în Pakistan, lucru care implică și transfer de tehnologie.

Navele MILGEM au o lungime de 99 de metri și un deplasament de 2.400 tone și pot atinge viteza de 56 de km/h. Corvetele MILGEM au dețin tehnologie stealth și vor spori și mai mult capacitatea de apărare a Marinei Pakistanului, mai transmite sursa citată.

"Corvetele din clasa MILGEM vor fi nave de luptă de suprafață de ultimă generație, dotate cu arme moderne anti-submarin și anti-aeriene, senzori și sisteme de gestionare a luptei. Aceste nave vor fi printre cele mai avansate din dotarea Marinei Pakistanului și vor contribui semnificativ la menținerea păcii, stabilității și echilibrului de putere în regiunea Oceanului Indian”, se mai arată în comunicat.

Turcia a demarat construcția corvetelor MILGEM Ada în anul 2005.

 

Citește și: Marina militară pakistaneză a recepționat prima corvetă fabricată în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel