O navă sub pavilion rusesc s-a scufundat în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nava Arvin Sursa foto: Facebook
Nava Arvin Sursa foto: Facebook

O navă de marfă sub pavilion rusesc s-a scufundat duminică în Marea Neagră în apele teritoriale ale Turciei, potrivit unui oficial turc.

Nava, numită Arvin, s-a scufundat în largul coastei Inkumu din provincia nordică Bartin, au precizat oficialii turci. Eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare pentru aproximativ 15 membri ai echipajului - toți cetățeni ruși - blocați în trei bărci de salvare, transmite Anadolu.

Potrivit acestuia, nava, al cărui echipaj este ucrainean, naviga din Georgia spre Bulgaria la momentul naufragiului, care s-ar fi produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Intervenţia echipelor de salvare este îngreunată de condiţiile meteo.

În urma eforturilor lansate de Autoritatea Turcă pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) și Garda de Coastă au reușit până acum să salveze cinci membri ai echipajului și să recupereze corpurile neînsuflețite ale altor doi cetățeni ruși, mai precizează sursa citată.

Într-o declarație, Ministerul Apărării de la Ankara a anunțat că Marina turcă a desfășurat o fregată pentru a sprijini operațiunile de salvare.

Nu se precizează până în prezent care ar fi cauzele scufundării navei rusești.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel