O navă militară de patrulare a Coreei de Sud a ajutat o navă eșuată de 10 zile nord-coreeană din „rațiuni umanitare”

Darius Muresan |
Data publicării:
Navă de patrulare sud-coreeană. Foto: DAPA
Navă de patrulare sud-coreeană. Foto: DAPA

O navă de patrulare sud-coreeană a venit în ajutor duminică, din "raţiuni umanitare", unei nave nord-coreeene eşuate de zece zile în apropierea frontierei maritime dintre cele două ţări, a declarat armata sud-coreeană, citată de AFP.

Statul-Major Interarme (JCS) a indicat că un avion de patrulare maritim detectase duminică o navă neidentificată în apele din largul coastei estice al Coreei de Sud şi trimisese o navă de patrulare la faţa locului.

Când nava s-a apropiat, echipajului vasului aflat în dificultate a cerut ajutor şi marinarii sud-coreeni au confirmat că era vorba de o navă nord-coreeană, a informat JCS într-un comunicat citat de Agerpres.

Echipajul navei nord-coreene a spus că era blocat de zece zile şi şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în ţară, se afirmă în comunicat.

Marinarii nord-coreeni au cerut hrană şi apă potabilă, care le-au fost furnizate de partea sud-coreeană din "motive umanitare".

"Coreea de Nord a fost informată şi prin intermediul comandamentului ONU şi al reţelei internaţionale de comunicare maritimă cu scopul de a putea să ajute nava nord-coreeană în dificultate", precizează comunicatul.

Un grup de nord-coreeni a traversat marţi apele sud-coreene la bordul unei ambarcaţiuni din lemn, ceea ce pare să fie unul din rarele cazuri de dezertare prin frontiera maritimă.

Cei patru nord-coreeni, care se aflau în ambarcaţiune, "îşi exprimaseră intenţia de a dezerta", a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală anonimă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel