O navă de luptă a Flotei ruse din Marea Neagră a deschis focul în direcţia unei nave de marfă ce se îndrepta spre portul ucrainean Izmail

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 13.08.2023, militarii ruși au tras focuri de avertisment și au ridicat în aer un elicopter pentru a opri o navă de marfă uscată în Marea Neagră, care se deplasa către portul ucrainean Izmail.

Pe 13 august, în jurul orei 06:40 (ora Moscovei), în partea de sud-vest a Mării Negre, nava de patrulare Vasili Bykov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care controla transportul maritim, a descoperit nava de marfă uscată Sukra Okan, sub pavilionul statului Palau, în drum spre portul ucrainean Izmail”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit militarilor ruși, căpitanul navei civile nu a răspuns cererii de oprire pentru inspecție, în eventualitatea transportării de mărfuri interzise.

Pentru a forța nava să se oprească, de la bordul navei de luptă rusești s-a deschis focul de avertisment, cu ajutorul armelor automate de calibru mic”, au menționat reprezentanții ministerului. ,,Pentru a inspecta nava de marfă uscată, de pe nava de patrulare Vasili Bykov a fost ridicat în aer un elicopter Ka-29, cu un grup de militari ruși la bord”, se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării.

După cum au precizat militarii ruși, ca urmare a comunicațiilor radio, nava a fost oprită, iar echipa de inspecție a aterizat la bordul acesteia.

,,La încheierea activității echipei de inspecție, nava Sukra Okan și-a continuat deplasarea către portul Izmail”, au concluzionat reprezentanții ministerului.

Partea rusă a anunțat că navele FRMN continuă să îndeplinească misiuni de patrulare în raioanele indicate din Marea Neagră.

Comentariul autorului: Este pentru prima dată când forțele ruse din Marea Neagră anunță inspectarea unei nave civile, suspectată de transportarea unor mărfuri interzise către porturile ucrainene.

Reprezentanții ruși au anunțat că vor face acest lucru în urma retragerii Rusiei din acordul privind cerealele, care a expirat pe 17 iulie.

Mai mult, oficialii ruși au amenințat că orice navă care se va îndrepta către cele trei porturi ucrainene de la Marea Neagră incluse anterior în acord (Odesa, Chernomorsky și Yuzhny) va fi considerată transportator de mărfuri militare, iar statul de pavilion va fi acuzat de implicare în conflict de partea Ucrainei.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel