O misterioasă baterie de rachete a fost văzută pe acoperișul unei clădiri vis-a-vis de Casa Albă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

NBC News a anunțat marți că Casa Albă și Capitoliul SUA au fost în alarmă în urma unei încălcări a spațiului aerian din Washington, potrivit unor surse autorizate, informație transmisă și de către Defence Blog.

Secret Service a transmis într-o declarație că blocarea temporară a clădirii care servește ca sediu al guvernului pentru Congresul SUA s-a datorat unei „potențiale încălcări a spațiului aerian restricționat din regiunea Capitalei.”

În timpul alarmării a fost observat și un misterios punct de apărare aeriană instalat pe o clădire de peste drum de Casa Albă.

Sara Cook, producător CBS News care este corespondentul de la Casa Albă, a prezentat o imagine care înfățișează o baterie de rachete pe acoperișul unei clădiri din apropierea Casei Albe.

Andrew Leyden, fost avocat în Congresul SUA a scris ca răspuns la tweet-ul Sarei Cook: „Există mai multe tipuri de baterii anti-avioane în jurul Washingtonului, lângă Aeroportul Național Reagan, lângă Baza Anacostia – Bolling, la Baza Navală Carderock și alte locații. Cel pe care l-ai văzut a fost instalat de fapt în urmă cu mulți ani.”

 

Un stol de păsări sau un balon meteorologic, responsabile pentru alarmare

 

Conform unor surse, sistemul de apărare aeriană care a fost reperat este un element din AN / TWQ-1 Avenger montat pe acoperișul unei clădiri care adăpostește birouri executive ale guvernului federal din Washington.

Sistemul AN / TWQ-1 este de obicei montat pe un Humvee, dar poate fi poziționat și în locații fixe. Este înarmat cu cele două lansatoare în patru runde pentru racheta FIM-92 Stinger și o mitralieră M3P calibru 50. 

Un purtător de cuvânt al NORAD a declarat că obiectul ar fi putut fi „un stol de păsări sau un balon meteorologic”.

Evenimentul a fost „rezolvat fără probleme”, a spus purtătorul de cuvânt.

Vezi și: US Air Force scoate din uz rachetele strategice de croazieră CALCM

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel