O misterioasă baterie de rachete a fost văzută pe acoperișul unei clădiri vis-a-vis de Casa Albă

Eduard Pascu / 27 noi 2019 / 18:39

NBC News a anunțat marți că Casa Albă și Capitoliul SUA au fost în alarmă în urma unei încălcări a spațiului aerian din Washington, potrivit unor surse autorizate, informație transmisă și de către Defence Blog.

Secret Service a transmis într-o declarație că blocarea temporară a clădirii care servește ca sediu al guvernului pentru Congresul SUA s-a datorat unei „potențiale încălcări a spațiului aerian restricționat din regiunea Capitalei.”

În timpul alarmării a fost observat și un misterios punct de apărare aeriană instalat pe o clădire de peste drum de Casa Albă.

Sara Cook, producător CBS News care este corespondentul de la Casa Albă, a prezentat o imagine care înfățișează o baterie de rachete pe acoperișul unei clădiri din apropierea Casei Albe.

Andrew Leyden, fost avocat în Congresul SUA a scris ca răspuns la tweet-ul Sarei Cook: „Există mai multe tipuri de baterii anti-avioane în jurul Washingtonului, lângă Aeroportul Național Reagan, lângă Baza Anacostia – Bolling, la Baza Navală Carderock și alte locații. Cel pe care l-ai văzut a fost instalat de fapt în urmă cu mulți ani.”

 

Un stol de păsări sau un balon meteorologic, responsabile pentru alarmare

 

Conform unor surse, sistemul de apărare aeriană care a fost reperat este un element din AN / TWQ-1 Avenger montat pe acoperișul unei clădiri care adăpostește birouri executive ale guvernului federal din Washington.

Sistemul AN / TWQ-1 este de obicei montat pe un Humvee, dar poate fi poziționat și în locații fixe. Este înarmat cu cele două lansatoare în patru runde pentru racheta FIM-92 Stinger și o mitralieră M3P calibru 50. 

Un purtător de cuvânt al NORAD a declarat că obiectul ar fi putut fi „un stol de păsări sau un balon meteorologic”.

Evenimentul a fost „rezolvat fără probleme”, a spus purtătorul de cuvânt.

Vezi și: US Air Force scoate din uz rachetele strategice de croazieră CALCM

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy