O mină a explodat la Costinești în apropierea litoralului. Update / MApN trimite o echipă de scafandri, dar a doua mină s-a dovedit a fi un buștean

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Forțele Navale Române
Sursă foto: Forțele Navale Române

O explozie s-a produs, luni dimineaţă, în zona digului din staţiunea Costineşti, în urma acesteia nefiind înregistrate victime.

UPDATE: După explozia primei mine, al doilea obiect plutitor identificat de martori ca fiind o posibilă mină s-a dovedit a fi un buștean, potrivit Forțelor Navale Române

Știrea inițială

Conform ISU Constanţa, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, iar zona a fost perimetrată.

În urma exploziei, nu au fost înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Andrei Ene, a precizat, pentru Agerpres, că la această oră se verifică "toate informaţiile" şi nu se poate spune, la acest moment, dacă este vorba despre o explozie provocată de o mină marină.

Incidentul are loc în contextul celei mai aglomerate perioade pe litoralul românesc. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

 

MApN trimite o echipă de scafandrii. Informații neconfirmate cu privire la o a doua mină care plutește în derivă

 

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că o echipă de scafandri se va deplasa urgent în raionul respectiv. Există informații neconfirmate însă că o a doua mină ar pluti în derivă.

„În ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată. 

Vom reveni cu detalii prin Biroul de presă al Forțelor Navale, in funcție de evoluția situației”, a precizat MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel