O mașină capcană a explodat la Kabul

DefenseRomania Team |
Data publicării:

O puternică explozie de origine necunoscută s-a auzit luni seară în centrul capitalei afgane Kabul, urmată de ceea ce au părut a fi focuri de armă, relatează AFP.

Deflagraţia s-a produs în apropierea vastului complex Green Village din Kabul, unde se află agenţii de asistenţă şi organizaţii internaţionale, a declarat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Explozia pare să fi fost provocată de o maşină-capcană, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, Ferdaws Faramerz.

Acesta a precizat că la locul exploziei au fost desfăşuraţi poliţişti şi se aşteaptă mai multe informaţii.

Imagini difuzate pe reţelele sociale arată o coloană densă de fum ridicându-se pe cerul capitalei afgane.

Explozia, nerevendicată până acum, a survenit în timp ce televiziunea afgană difuza un interviu cu emisarul american Zalmay Khalilzad, în care acesta vorbea despre posibila încheiere a unui acord de pace cu talibanii.

Khalilzad a fost primit luni de preşedintele afgan Ashraf Ghani, căruia i-a prezentat proiectul acordului de pace negociat cu talibanii şi a cărui finalizare este considerată acum ca iminentă.

Vezi și: Proiectul de acord între SUA şi talibani prevede retragerea trupelor americane din 5 baze din Afganistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel