O escadrilă de Su-27 a Ucrainei a efectuat exerciții de luptă, inclusiv de război electronic

Gheorghe Orjanu |
Data publicării:

O escadrilă de aviație din Forțele Aeriene ale Ucrainei a desfășurat, în decursul a trei zile, o serie de exerciții tactice cu trageri de luptă.

 Activitățile au fost executate în cadrul Brigăzii 831 Aviație Tactică dislocată în regiunea Poltava (localitatea Mirgorod) din estul țării. În faza activă a pregătirii a fost creat un mediu cât mai apropiat condițiilor de luptă, fiind întrebuințate inclusiv mijloace de război electronic, scopul fiind dezvoltarea capacității echipajelor de a lua decizii independent, în funcție de evoluția situației tactice.

Scenariile exercițiilor au constat în decolarea de urgență a escadrilei de pe un aerodrom aflat sub atac, angajarea luptei aeriene cu un adversar convențional, atacarea unor ținte terestre și întrebuințarea unui aerodrom operativ/de rezervă.

Activitatea a fost verificată personal de Comandantul Comandamentului Aerian „Centru”, general-locotenent Anatoliy Krivonojko, care a evaluat calitatea bombardamentelor și a lovirii țintelor aeriene cu tunurile de bord cu calificativele „excelent” și „bine”.

Este de remarcat că, exercițiile au fost executate de echipaje tinere de zbor din promoțiile 2018 și 2019.

Comentariul autorului

Brigada 831 Aviație Tactică – Mirgorod este dislocată la 150 km de frontiera cu Rusia și la 350 km de zona de conflict din Donbas, fiind cea mai apropiată mare unitate de luptă aeriană de zonele din care Ucraina este amenințată. Are în înzestrare 28 de avioane de vânătoare Su-27, organizate în două escadrile. Deși este subordonată Comandamentului Aerian „Centru”, aeronave ale acestei brigăzi mai îndeplinesc misiuni de poliție aeriană, pe aerodromuri din sudul țării.

În urmă cu o săptămână, în cadrul Brigăzii 831 au fost executate zboruri de antrenament în scopul perfecționării tehnicilor de pilotaj, navigație și luptă. O atenție deosebită a fost acordată zborurilor pe timp de noapte și în condiții meteo dificile, având în vedere că 80 – 90% din acestea sunt efectuate pe simulatoare.

Citește și: Raport al serviciilor de informații: Amenințările la adresa securității Ucrainei. Pe termen lung, Rusia poate declanșa o ofensivă de amploare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel