O bază americană 'secretă' ar fi fost descoperită la granița Rusiei după o anchetă jurnalistică

Tudor Curtifan / 09 sep 2019 / 15:37

O anchetă jurnalistică susține că ar fi descoperit o bază 'secretă' americană în Estonia, după ce Departamentul Apărării din SUA s-ar fi dat de gol.

Este vorba despre o bază care s-ar afla pe teritoriul Estoniei, stat baltic aflat la granița de nord-vest a Federației Ruse. 

Deși prezența unui contingent NATO în Estonia nu a reprezentat niciodată un secret, prezența trupelor americane la o presupusă bază nu a fost făcută publică niciodată. Totul ar fi ieșit la iveală după un material al postului estonian de radio ERR, asta după ce unul dintre jurnaliștii postului a efectuat o anchetă și a avut acces la înregistrările publice ale Departamentului Apărării din Statele Unite ale Americii. 

Mai exact, cu toate că administrația politică nu a recunoscut niciodată că în Estonia există instalații militare ale US Army, ci doar o „unitate de instruire și operare”, documentul oficial al Departamentului Apărării specifică involuntar o alocare de 15,7 milioane de dolari pentru dezvoltarea facilităților din Estonia.

Oficial, pe teritoriul Estoniei sunt desfășurate doar trupe britanice NATO. 

Bulgarian Military, care citează ERR, preciează că baza americană s-ar afla în Estonia încă din 2014, imediat după ce relațiile dintre Rusia și Occident au început să se degradeze periculos de mult.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy