O armată de țestoase (Video). Rusia a prezentat o nouă ciudățenie mecanizată pe front: Un tanc-țestoasă uriaș, împotriva dronelor

Ionel Copcea |
Data publicării:
Tanc-țestoasă rusesc pe frontul din Ucraina, captură video surse deschise
Tanc-țestoasă rusesc pe frontul din Ucraina, captură video surse deschise

Apariția recentă pe câmpul de luptă din Ucraina a unui tanc rusesc cu protecție integrală împotriva dronelor, în asaltul asupra localității Krasnogorovka de pe direcția Maryinsky, nu a trecut neobservată. Acum, un alt tanc cu protecție integrală a apărut pe una dintre direcțiile de pe linia frontului. 

Surse ruse și ucrainene au distribuit pe rețelele de socializare imagini cu un tanc rusesc ce se deplasează pe un drum folosind un traul împotriva minelor. Însă, nu acest lucru a atras atenția în mod deosebit, ci asemănarea sa cu deja faimosul “țar-grill”, care a fost întrebuințat lângă Krasnogorovka.

Aparent, experiența de utilizare a “țestoasei de fier” a fost considerată una de succes, deoarece o protecție similară a început să apară și pe alte tipuri de blindate.

După cum notează mai multe surse ucrainene, apariția în armata rusă a tancurilor cu protecție integrală nu mai este neobișnuită. Acestea au fost observate deja pe mai multe direcții, unde sunt folosite ca vehicule avansate, ce asigură trecerea prin câmpuri de mine.

Pe lângă structurile suplimentare de protecție, tancurile sunt echipate și cu sisteme de război electronic, ce ar trebui să mărească și mai mult protecția împotriva dronelor.

“În ultima vreme, rușii au folosit masiv echipamente cu astfel de protecții suplimentare în timpul unor atacuri asupra pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei”, a semnalat canalul de Telegram “Strana.ua”, care trebuie precizat e de fapt un canal de propagandă pro-rusă.

În timp ce primul model de tanc cu un design “monstruos” a avut o turelă care s-a blocat după ce a fost lovită de un obuz ucrainean, toate celelalte vehicule sunt complet funcționale, mai scrie sursa citată. Designul s-a dovedit a fi fiabil și capabil să protejeze tancul de drone, care au devenit unul dintre principalele mijloace de distrugere a vehiculelor blindate pe câmpul de luptă, se laudă rușii.

Timpul va demonstra cum se va dezvolta ingineria în viitor, dar, deocamdată, aceste “țestoase” apar din ce în ce mai des pe linia frontului.

 

Ocupantul nu e la prima „țestoasă”. Rușii au "proiectat" un tanc "țestoasă", fiind total învelit într-o ''carapace'' de metal

 

2. Un bizar "... (tanc-rusesc-cu-carapace-de-metal-prezent-pe-frontul-din-ucraina_54221300.jpg)

La începutul lunii aprilie, în timpul asaltului de lângă orașul ucrainean Krasnohorivka, rușii au desfășurat un tanc cu un nou tip de protecție anti-drone.

Un material video care prezintă respingerea înaintării blindatelor ruse pe front de către trupele ucrainene a fost postat pe reţele de socializare. Recent, forţele ruse de ocupaţie au mai făcut o nouă încercare de a lua cu asalt pozițiile forţelor ucrainene din anumite zone ale regiunii Donețk.

Forţele ruse de ocupaţie intenționau să forţeze trupele ucrainene să se retragă din orașul Krasnohorivka și să obțină aici un punct de sprijin pentru un viitor avans pe front. Pentru asalt, rușii au folosit vehicule de luptă ale infanteriei însoțite de tancuri T-62, T-72, T-80 sau T-90.

Identificarea versiunii exacte a acestui blindat nu este uşoară, deoarece tancul este ascuns în întregime sub o aşa-zisă ''carcasă de protecție'', asemănătoare carapacei unei broaște țestoase. 

CITEȘTE ȘI: Armata Rusiei luptă în Ucraina ca în Mad Max. Rușii atacă cu tancuri „țestoasă” și folosesc intens motocicletele pe front

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel