Rușii au "proiectat" un tanc "țestoasă", fiind total învelit într-o ''carapace'' de metal (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bizar "tanc de tip broască țestoasă" a fost observat în timpul unei lupte pe frontul din Ucraina, cu o carapace care îl acoperă aproape în întregime. Sursa foto: Twitter/X.
Un bizar "tanc de tip broască țestoasă" a fost observat în timpul unei lupte pe frontul din Ucraina, cu o carapace care îl acoperă aproape în întregime. Sursa foto: Twitter/X.

În timpul asaltului de lângă orașul ucrainean Krasnohorivka, rușii au desfășurat un tanc cu un nou tip de protecție anti-drone. Un material video care prezintă respingerea înaintării blindatelor ruse pe front de către trupele ucrainene a fost postat pe reţele de socializare. Recent, forţele ruse de ocupaţie au mai făcut o nouă încercare de a lua cu asalt pozițiile forţelor ucrainene din anumite zone ale regiunii Donețk.

Forţele ruse de ocupaţie intenționau să forţeze trupele ucrainene să se retragă din orașul Krasnohorivka și să obțină aici un punct de sprijin pentru un viitor avans pe front. Pentru asalt, rușii au folosit vehicule de luptă ale infanteriei însoțite de tancuri T-62, T-72, T-80 sau T-90.

Militarii ucraineni au reperat avansul trupelor inamice și au lovit cu toată forţa coloana de blindate ruseşti. Un tanc cu un nou tip de protecție anti-drone a fost, de asemenea, surprins în materialul video publicat de forţele ucrainene.

Identificarea versiunii exacte a acestui blindat nu este uşoară, deoarece tancul este ascuns în întregime sub o aşa-zisă ''carcasă de protecție'', asemănătoare carapacei unei broaște țestoase. 

Analiştii militari ucraineni de la publicaţia Militarnyi susţin că ar putea fi vorba despre un tanc rusesc T-72 care dispune de un ''baldachin metalic''. Cu toate acestea, nu este clar din imaginile prezentate dacă tancul avea protecție suplimentară sub formă de plasă sau ceva similar. Acest lucru poate fi văzut în acest material video:

După cum reiese din aceste imagini, rolul principal al acestei structuri este de a proteja tancul împotriva atacurilor cu drone FPV. O astfel de copertină poate, de asemenea, să protejeze tancul împotriva UAV-urilor care lansează muniție asupra vehiculelor blindate.

Anterior, rușii au publicat o înregistrare video cu modul în care pregăteau acest tanc pentru un viitor asalt. T-72 a primit o structură trapezoidală din oțel, care a mărit dimensiunile vehiculului, atât în lățime, cât și în înălțime.

Militarii ucraineni au folosit artileria, inclusiv muniții cu dispersie, pentru a ataca trupele ruse care luau parte la asaltul de lângă orașul ucrainean Krasnohorivka. Dronele FPV au distrus, de asemenea, echipamentele inamice. Potrivit înregistrării video, un T-72 rusesc cu o ''copertină din oțel'' și alte câteva vehicule au reușit să se retragă de pe front spre poziții mai sigure. Nu este clar dacă acest tanc a suferit vreo avarie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel