O nouă zi, o altă bază militară rusă vizată de noi atacuri (Video). Mai multe explozii au avut loc în apropiere de baza aeriană din Kursk

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După atacul asupra aerodromurilor aviației strategice a Federației Ruse „Engels” de lângă Saratov și „Diagilevo” de lângă Ryazan, aerodromul militar din Kursk a fost atacat.

După cum reiese dintr-o declaraţie a guvernatorului regiunii Kursk, Roman Starovoi, „în urma atacului cu drone, un rezervor cu produse petroliere a luat foc.” Potrivit mass-mediei locale ruse, atacul a avut loc în jurul orei 6 a.m., ora locală (la 7 a.m. ora Kievului).

Citeşte şi: Atacul asupra aerodromurilor ruseşti Riazan și Engels. Primele imagini cu un bombardier Tu-22M3 serios avariat

Există și filmări direct de la locul evenimentelor, care arată ca cel puţin un rezervor cu combustibil este cuprins este cuprins de flăcări.

Publicaţia ucraineană DefenseExpress relatează că partea de sud a aerodromului Kursk a fost lovită. Această zonă este destul de aproape de perimetrul de securitate al bazei aeriene.

Dar cele mai multe dintre avioanele Forţelor Aeriene Ruse sunt poziţionate în partea de nord a aerodromul militar din Kursk.

De menționat că aerodromul din Kursk este împărțit de aviația civilă și militară, dar de la începutul invaziei acesta a devenit un aerodrom exclusiv militar. Regimentul 14 de Aviație de Luptă - care este în prezent înzestrat cu avioane Su-30SM - este desfăşurat la această bază.

În același timp, imaginile din satelit din luna august a acestui an arată că baza aeriană din Kursk este utilizată în mod activ pentru a găzdui avioane de atac Su-25 și elicoptere Ka-52.

Imaginile din satelit arată și aeronave MiG-29SMT, pe care Regimentul 14 de Aviație de Luptă le-a operat din 2009 până în 2018 și continuă să fie desfăşurate aici.

Analiştii militari ucraineni de la DefenseExpress precizează că este foarte posibil ca de acum mai toate aeronavele ruseşti să fie desfăşurate în altă parte. În același timp, rezervele de combustibil sunt cruciale pentru orice aviaţie de luptă, iar distrugerea acestora creează dificultăți semnificative pentru funcționarea tuturor aeronavelor și elicopterelor, adică pentru un anumit timp poate reduce activitatea întregii baze aeriene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel