O aeronavă de patrulare P-8A Poseidon a Royal Air Force monitorizează nave de război ruseşti în Marea Mediterană

DefenseRomania Team |
Data publicării:

O aeronavă de patrulare P-8A Poseidon a Royal Air Force (Forţele Aeriene Regale Britanice) a monitorizat deplasarea mai multor nave de război ruseşti în Marea Mediterană, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia, informează DPA.

Boeing P-8A Poseidon, o aeronavă de patrulare maritimă concepută pentru război antisubmarin, participa la un exerciţiu NATO când a primit sarcina de a localiza navele de război ruseşti, conform informaţiilor furnizate de forţele aeriene regale (RAF).

Grupul de nave ruseşti, care include crucişătoare cu rachete ghidate clasa Slava şi distrugătoarele clasa Udaloy, a fost monitorizat "de la o distanţă discretă", a adăugat RAF.

Liderul escadronului, Dave Higgins, a spus: "Am putut folosi Poseidon, una dintre cele mai capabile platforme de informaţii din lume, pentru a ne sprijini aliaţii, apropiindu-ne şi identificând acele nave. Fiind una din singurele state din NATO cu această platformă, implicarea noastră sporeşte capacitatea alianţei de a monitoriza activitatea Rusiei. A fost o bună demonstraţie că o aeronavă de patrulare maritimă britanică este pregătită să ajute aliaţii şi partenerii în operaţiuni combinate. A fost, de asemenea, important să arătăm că suntem alături de partenerii noştri NATO şi de alte naţiuni, contribuind la securitatea alianţei".

Flota de avioane P-8A Poseidon a RAF are baza la RAF Lossiemouth din Moray, Scoţia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel