Noul portavion Qeen Elizabeth s-a întors în port. Ia apă

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Noul port avion din Marea Britanie, Qeen Elizabeth a revenit la baza sa ma deverme decât fusese programat după ce, în timpul probelor s-au constatat serie de probleme.

HMS Queen Elizabeth, cu un deplasament de 65.000 de tone, urma să se întoarcă la baza sa de la Portsmouth, în sudul Angliei, mai târziu în această săptămână, după cinci săptămâni de probe și antrenamente. Dar încercările au încetat atunci când apa a inundat un compartiment marți pe vasul de război de 3,1 miliarde de lire sterline (3,9 miliarde de dolari SUA), acesta find primul dintre cele două port avioane construite pentru marina regală.

Cauza inundării este încă neclară, dar într-un raport se arată că o țeavă de mare presiune s-a fisurat, lăsând în mai mult de 200 de tone de apă.

Ministerul Apărării a declarat că nu recunoaște cifra de 200 de tone. Un purtător de cuvânt al ministerului a descris scurgerea drept "o problemă minoră cu un sistem intern".

Este a doua oară când nava de război are probleme cu inundarea în timpul verificărilor. La sfârșitul anului 2017, o scurgere de etanșare a arborelui elicei a impus navei întoarcerea la bază.

Nava de război este programată să plece la Coasta de Est a Statelor Unite în cursul acestui an pentru a începe încercările operaționale care implică avioane de luptă britanice F-35.

Vezi și: Două avioane F-35 ale Regatului Unit au încheiat cu succes primele misiuni deasupra Siriei și Irakului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel