Două avioane F-35 ale Regatului Unit au încheiat cu succes primele misiuni deasupra Siriei și Irakului

Eduard Pascu / 25 iun 2019 / 19:30

Ministerul Apărării din Regatul Unit a confirmat că cel mai nou și cel mai avansat avion de luptă, Lightning F-35B, și-a încheiat cu succes primele misiuni operaționale.

Marți, Ministerul Apărării a anunțat că F-35B-urile au zburat alături de aeronavele Typhoon pe zboruri operaționale de peste cerul Siriei și Irakului, ca parte a luptei continue împotriva lui Daesh. Avioanele F-35B ale Royal Air Force a debutat pe 16 iunie 2019 cu misiuni operaționale de luptă împotriva Siriei în sprijinul Operațiunii Shader, aceasta fiind contribuția Regatului Unit la misiunea Coalitiei globale împotriva Daesh din Irak și Siria. Cele două aeronave au efectuat o patrulare asupra Siriei, iar apoi au avut încă 12 zboruri operative.

F-35 este prima aeronavă care combină tehnologia stealth cu tehnica de evitare a radarului cu viteze supersonice și capacitatea de a efectua decolări scurte și aterizări verticale.

Forța Rapidă este operată în comun de Royal Air Force și Royal Navy. Cu capacitatea de a opera de la sol și de pe mare, F-35 reprezintă o forță împreună cu noul portavion Queen Elizabeth.

Regatul Unit deține în prezent 17 aeronave F-35B existând un plan general de a procura 138 de aeronave pe întreaga durată a programului.

Programul a generat deja comenzi de 12,9 miliarde de dolari, iar producția de vârf va susține mii de locuri de muncă britanice de producție și inginerie.

Vezi și: Avioane F-35 Lightning II, teste pe portavionul Queen Elizabeth

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy