Noua lege a pensiilor militare, motiv de dispută politică în Parlamentul României

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: MApN Facebook
Sursă foto: MApN Facebook

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, a solicitat adoptarea noii legi a pensiilor militare.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Raețchi a precizat că noua lege va îndrepta „multe nedreptăți” iar „militarii o sprijină și o așteaptă de ani de zile”.

Doar că, potrivit acestuia, legea ar fi blocată intenționat de principalul partid de opoziție - PSD. Acesta a acuzat partidul menționat că încearcă „să amâne la nesfârșit corijarea nedreptăților din sistem”, prin diferite amendamente introduse pe ultima sută de metri și amânări, pentru a putea în viitor să își asume întregul merit. 

„Vorbim despre o lege care corectează multe nedreptăți, pe care militarii o sprijină și o așteaptă de ani de zile. O lege pentru care MApN s-a luptat constant și care are suportul ministrului Ciuca - un veteran din teatrele de operații care, spre deosebire de Ciolacu, știe exact ce trebuie facut pentru Armată.

Îi solicit lui Marcel Ciolacu să nu mai boicoteze interesele militarilor români și să asigure mâine, în Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților, adoptarea noii legi a pensiilor militare în forma sprijinită de MApN”, a transmis vicepreședintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților. 

Proiectul prevede „intervenţiile legislative vizând includerea unor dispoziţii cu privire la recalcularea tuturor pensiilor militare potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din cadrul administraţiei penitenciare, în condiţii identice/echivalente de funcţie şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale”.

Proiectul mai prevede și eliminarea discriminărilor între generații de pensionari militari, dar și eliminarea celor mai recente plafonări care au eliminat drepturi cu impact asupra pensiei militare.

Puteți citi AICI forma completă a modificării legislației propusă de MApN - proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat – PLx 199/2020 și a proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat cu modificările şi completările ulterioare – PLx 221/2020

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel