Noua armă împotriva dronelor. Sistemul electromagnetic de mare putere THOR

Eduard Pascu |
Data publicării:

Laboratorul de Cercetare al US Air Force a dezvăluit detalii despre dezvoltarea unei noi arme electromagnetice de mare putere, care pot fi lansate din avion și sunt destinate anihilării rapide a dronelor, transmite defenceblog.

„Zeul tunetului ar fi mândru să afle cum echipa noastră se ocupă de sisteme de avioane mici fără pilot. O fac, cu THOR”, a transmis Air Force Research Laboratory (AFRL) într-un comunicat.

AFRL a expus tehnologia, numită Tactical High-Power Operational Responder (THOR), în cadrul conferinței aeriene, spațiale și de cyber care a avut loc la Centrul Național de Convenții Gaylord, din Washington în perioada 16-18 septembrie.

"THOR este, în esență, o sursă electromagnetică de mare putere, pe care am creat-o pentru a învinge în mod special dronele", a declarat Stephen Langdon, șeful Direcției Tehnologiei cu Microunde de Mare Putere a AFRL.

Un sistem demonstrativ a fost construit și testat militar în apropiere de Baza Aeriană Kirtland, unde a angajat cu succes mai multe ținte. Se planifică testarea suplimentară împotriva unui număr mai mare de drone, de tipuri, în diferite configurații.

THOR se depozitează complet într-un container de transport de 20 de metri, care poate fi transportat cu ușurință într-o aeronavă C-130. Sistemul poate fi configurat în trei ore și are o interfață proiectată pentru a necesita foarte puțină pregătire utilizatorilor. Tehnologia, care a costat aproximativ 15 milioane de dolari, utilizează unde electromagnetice de mare putere pentru a contracara dispozitivele electronice. Atunci când este identificată o țintă, arma silențioasă se descarcă cu impact aproape instantaneu.

Sistemul THOR a fost proiectat, dezvoltat și testat în 18 luni.

Cu toate că există alte sisteme de apărare împotriva dronelor, inclusiv arme, plase și sisteme laser, THOR pare să fie mai rapid de la identificarea țintei și până la anihilarea ei. 

Stephen Langdon a spus că echipa THOR speră să transfere tehnologia în sistem pentru a ajunge în mâinile soldaților americani cât mai curând posibil.

Vezi și: Rusia vizează la crearea unor proiectile cu impulsuri electromagnetice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel