Nou atac cu drone iraniene asupra Ucrainei, în noaptea de vineri. Alerta aeriană, activă pentru partea de est a țării

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

În seara zilei de vineri, 17 martie, a fost anunțată o alertă aeriană într-o serie de regiuni de est și nord ale Ucrainei .

Potrivit unor canale Telegram, dronele de tip Shahed au fost lansate de ruși ”din direcția Primorsko-Akhtarsk a Teritoriului Krasnodar”, zonă aflată la est de strâmtoarea Kerci. 

Administrația militară a regiunii Kiev a avertizat despre amenințarea atacurilor cu drone.

"Regiunea Kiev! Amenințare cu atacul cu drone. Facem apel la rezidenți să rămână în locuri sigure până la sfârșitul semnalului de "alerta aeriană". Aveți grijă de voi și de cei dragi!" - a declarat Administrația Militară Regională Kiev.

Oficialii ucraineni confirmă că apărarea aeriană operează în regiune și cer populației să păstreze embargoul informațional și să nu distribuie pe rețelele de socializare activitatea apărării aeriene și consecințele loviturilor inamice.

Potrivit UPravda, canalele Telegram raportează despre activitatea apărării aeriene în regiunile Cernihiv și Kiev. De asemenea, alerta aeriană a început în regiunile Zaporijia (20:44) și Dnipropetrovsk (20:59).

De la ora 21:20, a fost anunțată o alertă aeriană și în regiunile Poltava, Harkov, Cernihiv, în capitala Kiev și regiunea Kiev. La 21:39 - și în Jîtomîr.

Șeful Biroului Președintelui, Andri Yermak, a mai scris în Telegram: "Balalaikele sunt doborâte de forțele de apărare aeriană. Dar nu ignorați alarma".

Nu sunt informații cu privire la iminența un nou val de atacuri cu rachete. În ultima perioadă, se pare că Federația Rusă a folosit dronele iraniene pe post de ”momeli”, pentru a încerca să repereze punctele din care lovește apărarea antiaeriană ucraineană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel