Nou atac al grupării Boko Haram în Ciad

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cel puţin zece civili au fost ucişi şi alţi şapte răpiţi vineri în Ciad, într-un atac atribuit grupării jihadiste Boko Haram de către un ofiţer al armatei şi de prefectul local, informează AFP.

"În jurul orei trei dimineaţa, elemente ale Boko Haram au atacat Tenana, ucigând două femei şi opt bărbaţi" din acest sat situat în regiunea Lac, zonă frontalieră din vestul Ciadului la graniţa cu Nigeria, Niger şi Camerun. "Au răpit şapte bărbaţi, au jefuit şi au ars satul înainte de a se retrage", conform sursei militare citate sub protecţia anonimatului, transmite Agerpres.

În această regiune mlăştinoasă în care se află câteva insuliţe şi unde s-au refugiat jihadiştii, armata din Ciad a lansat o vastă ofensivă împotriva Boko Haram în luna aprilie, după moartea a 98 de soldaţi în atacul asupra uneia din bazele sale din Bohoma. Prefectul din Fouli, Yacoub Mahamat Seitchimi, a confirmat bilanţul atacului de vineri, fără a oferi detalii suplimentare.

Contactat de AFP, ministrul comunicării, Mahamat Zene Cherif, nu a confirmat atacul, afirmând că este în curs verificarea informaţiilor. După ofensiva din aprilie care a determinat deplasarea trupelor din Ciad în Niger şi Nigeria, preşedintele Idriss Déby Itno, care împlineşte în decembrie 30 de ani de când se află la putere, a afirmat că nu mai există "niciun singur jihadist în toată zona insulară".

Cu toate acestea, pe 9 iulie, un vehicul al armatei a explodat după ce a trecut peste o mină la Kalam, atac atribuit Boko Haram în care şi-au pierdut viaţa cel puţin opt soldaţi. 

Citește și: Zeci de civili au fost uciși în Nigeria într-un atac al grupării Boko Haram

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel