Nou acord pentru Iran. Diplomați din Europa, China și Rusia, discuții

Vladimir Neagu |
Data publicării:

În speranța salvării acordului nuclear cu Iranul din 2015, diplomați din Europa, China şi Rusia discută în prezent un nou acord care să ofere Iranului ajutor financiar în schimbul restrângerii programului de rachete balistice şi al amestecului în regiune. 

Informațiile sunt publicate de Welt am Sonntag și citate de agenţia MIA.

Oficialii se vor întâlni la Viena în săptămânile viitoare, sub conducerea secretarului general al Serviciului European pentru Acţiune Externă, Helga Schmid, pentru a discuta paşii următori după decizia din 8 mai a preşedintelui american Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iran, scrie ediţia duminicală a cotidianului Die Welt, citând surse europene de rang înalt.

Potrivit acestora, Germania, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi China vor participa la reuniune, dar Statele Unite, nu.

Nu este clar deocamdată dacă Iranul, care a rezistat în trecut cererilor de a-şi restrânge programul balistic, va fi reprezentat la Viena.

Încheierea unui nou acord care ar menţine prevederile în domeniul nuclear şi ar limita eforturile de dezvoltare de rachete balistice şi acţiunile Teheranului în regiune ar putea ajuta la convingerea preşedintelui Trump să ridice sancţiunile împotriva Iranului, mai scrie Welt am Sonntag.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel